Dus jij bent kunstenaar…

Nou, dat laat ik aan jou. Ik gebruik het woord kunstenaar zodat je kunt duiden in welke hoek je me beroepsmatig moet plaatsten. Maar het voelt niet als kunstenaar, niet uit valse bescheidenheid want ik hou van mijn collages, objecten en verhalen. Maar ik voel me meer een stylist, maar dan volgt de vraag: etalages, huizen of kleding dus dat dekt de lading ook niet helemaal. Collagist of collage artiest vind ik niet lekker bekken, dus toch maar kunstenaar al valt daar het schrijven van verhalen weer niet onder. Het blijft een beetje vaag.

Stylist voelt wel lekker, het soort collages & objecten dat ik maak is een vorm waarbij je net zo lang miert en schuift tot er een bevredigend nieuw resultaat ontstaat. 

Wat is het verhaal erachter dan? Ook een repeterende vraag maar ik heb geen verhaal. Ik zou een paar ongrijpbare volzinnen onder een ontwerp kunnen zetten maar dat trekt me niet. Ik kan het domweg niet laten om dingen te maken, dat is het enige wat er te vertellen valt. En wat ik wil? Ook niks speciaals, je verrassen en dat je denkt: heé leuk of mooi. 

Bij een kunstenaar denk ik aan Damien HirstChristian Boltanski of Roger Ballen…Dat zijn een beetje mijn idolen. Die mensen zetten zulke geweldige dingen neer daar kan ik lyrisch van worden. Ik hou sowieso van inventieve kunst waarvan je denkt: ‘wow’ dat is goed bedacht. Dat noem ik kunstenaars, de echte…maar da’s persoonlijk, want je hebt ook kunstenaars met de hoofdletter K waarvan ik denk hoezo kunst? Of dat je er geeuwerig van wordt. De discussie over wat wel of geen kunst is, heeft een baard zo lang als die van Sinterklaas. Misschien is er gewoon geen eenduidig antwoord. Eigenlijk vind ik het niet zo interessant.

Ik ga in ieder geval voor stylist.

Zin en onzin in de kunstwereld

‘U wilt dus wellicht van onze diensten als galerie gebruikmaken? Dan leg ik u even ons systeem uit en ik schets het bijbehorende financiële plaatje even voor u. U betaalt

Lees verder
Zin en onzin

Kunstgekte

In de Kunsthal is de tentoonstelling hyperrealism te zien. En inderdaad, alle beelden zijn uitermate realistisch uitgevoerd, soms zelfs op het griezelige af. Een pasgeborene van een meter of vier

Lees verder
Scroll naar top