Reviews

Al lang wilde ik graag mijn gedachten op papier schrijven. Schrijven is gewoon niet mijn ding. Marga hielp mij om de juiste woorden te vinden. Daarbij bleef ze op een super fijne manier doorvragen en zorgde ze ervoor dat het ten alle tijden mijn verhaal bleef.

Marga schreef een verhaal over een vriend van me die is overleden. Ze heeft hem in een paar zinnen zo goed getroffen. Ook die dingen waar hij niet goed in was maar zonder te wijzen of hem iets aan te rekenen. Ik moest er bijna van janken als volwassen vent.

Marga heeft mijn levensverhaal geschreven. Ik vond de samenwerking heel soepel en door haar manier van doorvragen werd het verhaal veel completer dan ik zelf had gekund. Wat me misschien het meest verraste is dat het maken van mijn verhaal helend heeft gewerkt, het heeft me goed gedaan.

Ik praatte met Marga over mijn ex- man en de scheiding en dat ‘nieuwe wijf’. Drama volop waar ik nog niet klaar mee ben maar we hebben ook zo gelachen. Het vertellen en dat lachen deden me goed, net of het vertrouwen weer even terugkwam.

Ik vond het leuk om mee te werken aan ‘Wil je met me lopen?’ Dat iemand jou als ‘oude vrouw’ boeiend vindt, was echt heel fijn, dan doe je er weer toe. Tijdens het interview realiseerde ik me dat het inderdaad een stukje geschiedenis was wat ik aan het vertellen was.

Ik geniet van de verhalen in Marga’s Magazine. Ik vind het knap hoe Marga de kern van allerlei emoties weet te verwoorden zonder dat het een drama wordt.

Ik voelde me op mijn gemak bij Marga. Ik ben geen lieve jongen en dat geeft herrie in mijn leven. Maar door haar voelde ik me nooit veroordeeld. Nou had justitie dat al gedaan maar toch. We praten gewoon als gelijken met mekaar.

Ik ben een trouw lezer van de verhalen in Marga’s Magazine. Hoe groot ook het thema, Marga weet altijd de menselijke maat te vinden. Vaak ontroerend, soms hilarisch, maar altijd uit het leven gegrepen en voor iedereen herkenbaar.