Buurtprojecten & Verhalenprojecten

Een fijne woonomgeving stemt positief en geeft vertrouwen. Een woonomgeving wordt fijn als je de mensen kent en als het er aantrekkelijk uitziet. Mijn creatieve concepten leveren hier een bijdrage aan.
Toegankelijke projecten die mensen met elkaar en/of de buurt verbinden.
Op die manier heb ik o.a. verhalen vastgelegd van buurtbewoners, een winkelstraat in een achterstandswijk een make-over gegeven en een crisisopvang voor meisjes tot een aangename verblijfsplek gemaakt.

(PR)OUD Vlaardingen/Schiedam

Fotoproject voor Gemeente Vlaardingen/Schiedam in samenwerking met Anneke Bloema (fotograaf).
De verhalen over homoseksualiteit en genderidentiteit, beleefd door mensen die jong waren in de jaren 70, geven een bijzonder tijdsbeeld. De gekozen citaten dragen tonen echter ook het universele van de liefde aan.
stichtingverhaallijn.nl

2022

Wil je met me lopen? Vlaardingen

Voor Gemeente Vlaardingen werden de verhalen van zeventien ouderen uit de stad, tussen de 73 en 101 jaar, over hun verkeringstijd zowel online als in een glossy magazine vastgelegd.

Mooie, persoonlijke verhalen die een tijdsbeeld over prille liefde schetsen in Nederland rond 1950.
Aansluitend was er een bijeenkomst met alle deelnemers.
wiljemetmelopen.nl

2021

De Stoorvogel

In 2019 heb ik samen met Eric Burger een online magazine met verhalen over de Tweede Wereldoorlog opgezet. Tegen de achtergrond van de familiegeschiedenis van Eric vertellen we verhalen uit het dagelijks leven van gewone mensen in een ongewone tijd. Persoonlijke verhalen geven een menselijk maat aan grote gebeurtenissen.
destoorvogel.nl

2019<

1

Marga's Magazine

https://margasmagazine.nl/In 2018 heb ik een online magazine opgezet als vervolg op mijn verhalenbundel ‘Vijftig’.
Op luchtige toon schrijf ik over universele onderwerpen als liefde, vergankelijkheid en het menselijk tekort.
De verhalen zijn soms melancholisch, soms ontroerend, vaak herkenbaar maar altijd relativerend.
margasmagazine.nl

2018<

Korte verhalen

Vijftig!

In 2014 verscheen mijn verhalenbundel met daarin vijftig door mij geschreven korte verhalen. Ook hier, net als in het magazine, komen universele thema’s voorbij, vermengd met (zelf)spot, humor en relativering.

2014- 2018

Blogs reclassering Rotterdam

Voor de Reclassering Nederland heb ik een reeks blogs geschreven over het werk van reclasseerders. Inkijkjes op de werkvloer maar ook in de levens van de bijzondere klanten van de Reclassering.

2014- 2017

Levensverhalen

In 2016 en 2018 heb ik in opdracht van particulieren, twee biografieën/levensverhalen geschreven, deze waren niet bestemd voor publicatie maar om met familie en vrienden te delen.

2016-2018

zwerfvuil erasmus

Erasmusuniversiteit Rotterdam

De hal van één van de universiteitsruimtes werd met samen met studenten ingericht voor de inauguratie van een hoogleraar (duurzaamheid) met zwerfafval van de campus zelf.

2015

Wil je met me lopen? Rotterdam Zuid

Voor Gemeente Rotterdam werd in twee wijken (Carnisse en Charlois) ‘Wil je met me lopen? ‘uitgevoerd. Jongeren interviewden ouderen uit hun eigen wijk over hun verkeringstijd.
De op die manier ontstane gesprekken varieerden van ontroerend tot hilarisch maar er was ook herkenbaarheid ondanks de leeftijdsverschillen. 

2009-2014

schielandhuis

Schielandhuis Rotterdam

Het Schielandhuis wilde in kaart brengen of er verschil in interieurbeleving was en wat de verschillen waren qua culturele achtergrond. Bewoners uit de Afrikaanderwijk in Rotterdam stelden aan de hand van moodboards hun ideale woonkamer samen en bood tevens de kans elkaar te ontmoeten in een ongedwongen setting.

2012

Etalageproject Dordtselaan R'dam

In opdracht van Gemeente Rotterdam kregen 35 etalages in een achterstandswijk een make over. Iedere winkel kreeg zijn eigen ontwerp maar het concept was bij iedere winkel gelijk waardoor er eenheid in de straat ontstond. Door de frisse kleuren en een spreekwoord kregen de etalages een speels karakter. De sfeer in de straat werd verbeterd door de nieuwe uitstraling.

2010

gouwe denker

Gouwe Meesters Rotterdam-Zuid

In de Gouwestraat kregen acht dichtgetimmerde panden in opdracht van Gemeente Rotterdam een make over.
De houten panelen voor de ramen  werden beplakt met een afbeelding van beroemde kunst met een knipoog naar het heden.
Door de speelse voorstelling verdween de grauwheid uit het straatbeeld en werd de leefbaarheid vergroot.

2009

Kerst op Rotterdam-Zuid

Samen met bewoners werd kerstversiering gemaakt voor de dertig, vier meter hoge kerstbomen in de Dordtselaan. Het thema was ‘liefde voor je wijk’, de opdracht van de Gemeente Rotterdam.

In totaal zijn er zeshonderd rode harten van MDF van dertig bij dertig centimeter gemaakt en in de bomen gehangen die constant in beweging waren door de wind.

2007

Eigen Atelier Recycledesign

In een door mij opgezet atelier werden voorwerpen, meubels en lampen uit hun oorspronkelijke functie werden gehaald en op een verrassende manier met elkaar verbonden. Luchtig, speels design op basis van hergebruik. 

2005-2015

Kunstroute Emscher

Vijfhonderd ééndimensionale konijnen, in twee kleuren, opgesteld tegen de helling  van de Emscher als onderdeel van een kunstroute. De kleuren waren bruin en fluorescerend groen om de positieve verandering  in de flora en fauna aan te geven. De rivier was weer schoon na jarenlang een stortplek te zijn geweest voor de zware industrie.

2006

Scroll naar boven