Over mij

Ik ben autodidact. Ik ontdekte mijn creativiteit door de briefwisseling met een kunstenaar in Duitsland. We schreven elkaar brieven in fabelvorm. Aan de brieven voegden we kleine voorwerpen toe, steeds meer en steeds groter. Het werden collages waarbij we afbeeldingen en gebruiksvoorwerpen uit hun context haalden en op een onverwachte manier samenvoegden. Het leidde tot een serie succesvolle exposities in de jaren ’90 in Nederland en Duitsland.
Iets uit de context of gebruiksfunctie halen is de kern van mijn werk gebleven. Het leidde tot een serie (gebruiks)objecten, meubels en nu tot XL collages. Maar bijvoorbeeld ook tot een serie opvallende etalages in een achterstandswijk en een recycleproject bij de Reclassering Nederland.

Op een gegeven moment ben ik ook verhalen gaan schrijven en dat vind ik geweldig. Kleine verhaaltjes over het dagelijks leven, soms uit het mijne, soms uit dat van een ander. Ik wil mensen even uit de waan van de dag halen door een verhaal of kunstwerk wat raakt, elk op zijn eigen manier. Maar altijd lichtvoetig, relativerend en met humor. Ik zie relativeren als kunst: als je jezelf en wat je doet kunt relativeren is dat een mooie begin om prettig te kunnen (samen)leven. Alles wat ik maak of schrijf weerspiegelt dat.

Relativering is ook altijd belangrijk geweest in mijn werk in asielzoekerscentra, de jeugdhulpverlening en de reclassering. Plekken waar veel over te vertellen valt, met niet altijd de makkelijkste verhalen, al heb ik ook altijd veel gelachen want humor is een (internationaal) redmid

Scroll naar top