Over mij


‘De werkelijkheid een kwartslag gedraaid’

Ik haal afbeeldingen, voorwerpen en/of meubels uit hun context en voeg ze op een onverwachte manier weer samen. Eerst maakte ik wandobjecten, toen paste ik hetzelfde principe toe op meubels, nu maak ik er collages mee. Het resultaat is wat vervreemdende maar lichtvoetige kunst.

Dit ‘spelen met de werkelijkheid’ leidde niet alleen tot nieuwe gebruiksvoorwerpen, collages en (wand)objecten. Maar ook tot bijzondere etalages in een achterstandswijk en een recycleproject bij de Reclassering Nederland.

Mijn verhalen schrijf ik op een vergelijkbare manier: ik voeg gesprekken, mooie zinnen, ervaringen en woorden samen en maak er luchtige, herkenbare verhalen van met een knipoog naar de werkelijkheid.

Ik werk graag samen, de projecten die ik doe gaan vaak over cultureel erfgoed of maatschappelijke thema’s. In de projecten leggen we geschiedenis vast aan de hand van persoonlijke verhalen om de impact écht duidelijk te maken. Ik heb in de sociaal/culturele sector gewerkt waar ik veel gesprekken heb gevoerd en veel geleerd heb van en over mensen. Deze ervaring gebruik ik om de (verhalen)projecten inhoud te geven.

Marga de Waard