Over mij

Ik ben Marga de Waard (1964), Verhalenmaker

Ik wil mensen uit de waan van de dag halen door een verhaal te vertellen, met woorden of in beeld. Dit doe ik met mijn collages en in mijn magazine. Ik schrijf ik op luchtige toon over universele onderwerpen als liefde, vergankelijkheid en het menselijk tekort. Vaak herkenbare situaties of ervaringen  uit het dagelijks leven. Milde ironie en (zelf)spot houdt de verhalen lichtvoetig.

Mijn kunst is ook lichtvoetig, soms licht vervreemdend. Ik haal voorwerpen uit hun gebruiksfunctie en/of  teksten uit hun context. Dit leidde in het verleden tot nieuwe (gebruiks-)objecten en meubels, nu tot de collages zoals op de site te zien zijn.
Op een vergelijkbare manier heb ik een serie opvallende etalages in een achterstandswijk gemaakt en een recycleproject bij de Reclassering Nederland opgezet.

In  mijn verhalenprojecten vraag ik mensen bijvoorbeeld naar een fase van hun leven, een thema of achtergrond. De verhalen leg ik vast op papier of in een tentoonstelling.
Door mijn jarenlange ervaring in de sociaal culturele sector heb ik heel veel mensen ontmoet met zeer verschillende achtergronden. Ik werkte in asielzoekerscentra, in de jeugdhulpverlening en bij de Reclassering. Die ervaring neem ik mee in mijn werk.

Scroll naar top