Over mij

Ik begon mijn loopbaan in verschillende asielzoekerscentra als begeleider. Al die verschillende mensen, culturen en achtergronden vond ik  bijzonder. Naast de narigheid heb ik er ook gewoon gelachen want humor is een internationaal redmiddel. Min of meer tegelijkertijd ontdekte ik mijn creativiteit door een briefwisseling met een bevriende Duitse kunstenaar. We schreven in fabelvorm en deden voorwerpen bij de brieven. Brieven werden steeds grotere pakketten die uitmondden in een serie wandobjecten waar we mee exposeerden in Nederland en Duitsland.

In 2000  verhuisde ik naar Rotterdam en ging ik in de jeugdhulpverlening werken, in de crisisopvang voor meisjes. Ik was mentor maar heb ook de kamers in het opvanghuis heringericht. Die waren zo treurig en kaal dat ik het niet kon laten om er wat van te maken. Na dat project heb ik een aantal maatschappelijke projecten uitgevoerd zoals ‘Wil je me met lopen?’, twee etalageprojecten op Rotterdam Zuid, ‘de ideale woonkamer’ van het Schielandhuis en heb ik meegedaan aan een kunstroute met een millieuthema.

Na verloop van tijd wilde ik meer tijd voor creativiteit en ben ik slaapdiensten gaan draaien bij een kamertrainingstraject voor jongeren. Daarnaast had ik in Rotterdam-Zuid een werkplaats waar van gebruikte huisraad ‘design met een knipoog’ werd gemaakt. Moe geslapen stapte ik in 2007 over naar de Reclassering. Ik voerde veel gesprekken met werkgestraften. Het fascineert me hoe mensen denken en handelen. Ik schreef een serie goed ontvangen columns voor de website en startte een  recycleproject. 

In 2010 was ik even ‘uit-gerecycled’ en ben ik me gaan toeleggen op schrijven. Ik publiceerde mijn eerste bundel ‘Vijftig’ (2014), met verhalen over liefde, vergankelijkheid en het menselijk tekort. Ik startte in 2017 Marga’s Magazine met mijn korte verhalen en in 2019 de Stoorvogel,  een verhalenproject in samenwerking met Eric Burger over gewone mensen in een ongewone tijd, de Tweede Wereldoorlog.

In 2019 nam ik afscheid van mijn laatste werkgever en ging ik fulltime verder met mijn creativiteit. Naast het schrijven kwam het ‘spelen met de werkelijkheid’ weer terug, in de vorm van collages en objecten. 

Scroll naar top