Een VT wonen huis

‘Waarom zit er een latje met profiel langs een deel van het plafond?’ vraag ik haar.
‘Ik dacht dat de kamer er misschien gezelliger van zou worden.‘
We staan samen in de grote woonkamer van 60m2 met een glanzende marmeren vloer en heel veel glas. Deze kamer heeft wel meer nodig dan een latje.

‘Ik probeer het hier steeds maar gezellig te krijgen. Ik koop iets in de winkel waarvan ik denk: ‘oh leuk’, maar dan zet ik het neer en dan valt het me toch tegen. En zo gaat het al jaren, ik probeer van alles zoals dat latje of een kleurtje op de muur maar het leidt tot niks.

Haar interieur is een allegaartje van stijlen, periodes en materialen. De indeling is niet goed, de bruine hoekbank staat los midden in de ruimte en de jaren tachtig eethoek staat in de verste hoek klein te wezen. De grote boekenverzameling staat in zware kasten weggedrukt, de kleden zijn zandkleur omdat dat ‘bij alles past’ en de kamer is opgeleukt met gezellige prullaria die zelden doen wat ze beloven.

‘Ik droom van een ‘VT wonen interieur’ met een grote tafel om de krant aan te lezen, en waar alles klopt en het gezellig is. Maar ik heb geen idee hoe ik dat voor elkaar moet krijgen’, zegt ze.
Dus ik ga het voor haar doen. Ze is stoer want ze zegt: ’Doe maar wat je denkt dat nodig is en jij moet knopen hakken en alles kiezen want dat kan ik niet.’

Het enige wat ik uit haar verzameling meubels overhoud is een stoeltje van haar grootmoeder en de piano. De rest verdwijnt naar de kringloop of naar Marktplaats.
Als de ruimte leeg is worden het plafond, de muren en het houtwerk in dezelfde warme roomkleur geschilderd, wat voor eenheid zorgt. Ik koop onder andere een grote houten tafel met zes verschillende stoelen en vijf verschillende lampen erboven, twee grote boekenkasten en een enorme bank in een goudgele oker tint.
De indeling verandert, de tafel staat nu midden in de kamer met de boekenkasten erachter, de zithoek voelt beschut nu hij tegen een muur staat.
Het helpt, de ruimte is zelfs bij bewolkt weer zonnig door de warme kleuren. Het is sfeervol, speels en heel comfortabel.

Ze is er blij mee, een echt VT wonen huis, zegt ze, terwijl ze aan de lange tafel zit met de krant voor haar neus. Dit is wat ik bedoelde, ik was nooit op deze ideeën gekomen. Er is eenheid, het is luchtig en supergezellig!

Zij tevreden, ik tevreden.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven